Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
gajos
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2004 8:05 pm Temat postu: Problemy |
|
|
|
Witam!
Od niedawna gram w SL: Redline i po zainstalowaniu wszystkich patchy ze strony zauwazylem ze brakuje mi 2 czesci rurki od superchangera do kolektora (taka z niebieskimi koncowkami) i rurki do kolektora wydechowego.
Oprocz tego bardzo ciezko mi wymienic sprezyny,amortyzatory,tarcze hamulcowe oraz wahacze(czytalem juz topic w tym dziale ale przed zainstalowaniem patchy problem sprawialy tylko sprezyny)
Kolejnym moim problemem jest to ze nie umiem zlozyc silnika
Kupilem wszystkie czesci jakie moglem... ale z mojej wiedzy zabraklo mi paru.. tzn komputer nie chcial mi wstawic miedzy innymi tlokow (niby zadne nie posowaly).
I jeszcze prosze o jakies porady dla poczatkujacego gracza
Pozdrawiam
GaJoS |
|
Powrót do góry |
|
|
Caliber Specjalista

Dołączył: 24 Cze 2004 Posty: 124 Skąd: Big Szczebrzeszyn City
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2004 8:53 pm Temat postu: |
|
|
|
Więc pokolei.Co do brakujących części to ja nic nie zauważyłem,żeby czegoś brakowało...w sumie to jak zacząłem grać to od razu na patchu 1.8 bodajrze.Wiec nie wypowiem sie co było wcz, a co później.
Przy robieniu silnika ważna jest kolejność montowanych części.Dlatego jak złożysz wszystko poza tłokami, a potem je dokupisz, to i tak nie zamontujesz.Musisz rozmontować dół i składać go w odpowiedniej kolejności.Niech Tw zdrowy rozsądek zadziała,a nie bedzie problemów.
Porady??Hm...ja to zawsze zaczynałem od max odchudzenia samochodu.Zostawiałem tylko fotel kierowcy i kierownice...reszta karoserii,szyb itd na sprzedaż.Dzięki temu masz kaske na rasowanie silnika.(z podwoziem-zawieszenie,fele,hamulce- na poczatku możesz sobie odpuścić)Podczas rasssu ważne jest rónież ustawianie części (wałki rozrządu, stosunek paliwa do powietrza...)wbrew pozorom tak banalna czynność daje bardzo wymierne korzyści.
potem ruszaj w traske.Jeżeli wygrywasz z jakimś typkiem,zawsze próbuj ścignąć sie z nim jeszcze raz.W SL2 wprowadzili taki motyw, że nie zawsze chcą,ale i tak warto spróbować...w końcu jest to pewna kaska.
Wyścig ustawiaj najlepiej na prosty odcinek...poco sie męczyć z zakrętami??(dlatego full w silnik,a rybka z zawieszeniem)
Do reszty dojdziesz sam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|