Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Wichur Zawodowiec

|
Wysłany: Czw Lip 28, 2005 3:16 pm Temat postu: Problem z SLRR po wymianie sprzętu... |
|
|
|
Witajcie, mam wielki problem z grą po zmianie karty graficznej i procesora. Otóż gdy dochodzi do menu i gra wychodzi do windowsa.
Moja konfiguracja sprzętowa to:
--
Procesor: 1Ghz AMD Duron
Pamięć: 384 SDRAM
Karta Graficzna: ATI Radeon 9550 256MB/128bit
DirectX: Direct X 9.0c "koncowa wersja handlowa"
--
Przed zmianą karty (GeForce 2 TI 64DDR) i procesora (AMD Duron 750Mhz) działało mi dobrze, ale tylko na "test track".
Chętnie bym sobie posmigał w SLRR, potuningował robił nowe auta i części.
Eh...
Moja wersja SLRR to 1.0 spatchowana przez Invictus LIVE do "2.20-2.2.1".
Ostatnio zmieniony przez Wichur dnia Pią Lip 29, 2005 3:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
dafn Drag Master
Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 1755 Skąd: ...spójrz za siebie... BU!!! =8)...
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2005 7:01 pm Temat postu: |
|
|
|
zainstaluj dirext X 9.0c ipodkrec proska do 1.4 to ebdziesz mógł śmigać dobrze na średnich detalach PoZdRo co do wywalania do windowsa to wywal wszystkie syfy które wgrałeś prócz invictusa lub poprostu zresinstaluj gierke  |
|
Powrót do góry |
|
|
Sadza TuningFiles

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 9:57 am Temat postu: |
|
|
|
no dokładnie ja mam athlona 2000@2600 i ati radeona 9600 pro@xt 256 mb inic mi nie wywala chyba że wgram coś conie pasuje pod danego patch'a tak więc reinstall gry i updat do 2.2.1 i musi smigać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Wichur Zawodowiec

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 12:51 pm Temat postu: |
|
|
|
Robiłem tak wiele razy, reinstall'e... eh :/
Popróbuje jeszcze przeinstalować Dx na ten orginaly dołączony do płyty z grą... moze coś pomoze |
|
Powrót do góry |
|
|
Sadza TuningFiles

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 2:13 pm Temat postu: |
|
|
|
no moze ja mam dx 9.0c a mozecoś maszze sterami z kart graficznej albo reinstall wina  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
dafn Drag Master
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 3:09 pm Temat postu: |
|
|
|
moje zdanie... masz zjebana płyte stary   jak Ci chodzi NFSU2 i inne to SLRR muusi Ci pujsc... przeciez ta gierka nie am jakichs kosmicznych (czytaj komicznych) wymagań... to jest oficjalne oświadczenie posła sejmowego SLR Dafn'a   (bede na prezydenta startował :] będe BUCHEM ) dobra koniec jajec  |
|
Powrót do góry |
|
|
Wichur Zawodowiec

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 3:12 pm Temat postu: |
|
|
|
Sadza napisał: | no moze ja mam dx 9.0c a mozecoś maszze sterami z kart graficznej albo reinstall wina  |
Nie mam pojęcia co moze powodować ten błąd. kiedyś mi działało (zrobiłem wtedy 3-4 felgi, są na tej stronie). Wszystkie inne gry mi działają (Battlefield2, GTA SA, Juiced, NFS ug2 - na tych grach sprawdzałem tą karte)
Direct'a nie moge zainstalować ponieważ mam nowszego niz ten na płycie SLR:R.
Sterowniki do karty mam najnowsze. (oryginalne od producenta).
Mój system operacyjny to: Windows XP pro, i raczej nie będę go reinstall'ował ponieważ robiłęm to (łącznie z formatem dysku) około 1-2 tygodnie temu, zatem nie ma sensu tego robić. posiadam również antywirusa : Avast.
EDIT:
Dafn: otóż muszę Cię zmartwić, płyty nie mam porysowanej. Cały czas trzymałem obraz płyty na dysku, ale ostatnio z braku wonego miejsca na dysku nagrałem na CD i nie jest porysowana. Wszystko mogę zgrać/zainstalować bez najmniejszego problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
dafn Drag Master
|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 3:15 pm Temat postu: |
|
|
|
no to stary musi Ci działać załatw se inną kopie SLRR i tyle.... mi śmiga na prawie identycznym kompie   troche silniejszym no  |
|
Powrót do góry |
|
|
Wichur Zawodowiec

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 3:33 pm Temat postu: |
|
|
|
Dafn: jednak nie musze
Uruchomiłem wkońcu SLR:R i jestem bardzo zadowolony. Po prostu uruchomiłem "StreetLegal_Redline.exe" ze zgodności windowsa 95/98 i menu zadziałało
Poniżej daje screena, że działa gra i pokazuje po lekkim tuningu tani samochód
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Sadza TuningFiles

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 9:59 pm Temat postu: |
|
|
|
no einwagena Wichur Ty taki wielki carmaker autek do gta zaczynasz się bawić slrr  super  moze zaczniesz robić też własne autka albo przerobisz te co masz w gta ja bym chętnie widział fiacika 125p w tej gierce  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Wichur Zawodowiec

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 10:20 pm Temat postu: |
|
|
|
Sadza napisał: | no einwagena Wichur Ty taki wielki carmaker autek do gta zaczynasz się bawić slrr  super  moze zaczniesz robić też własne autka albo przerobisz te co masz w gta ja bym chętnie widział fiacika 125p w tej gierce  |
No chciałbym i właśnie fiata 125p, ale mam problem z wstawieniem samochodu do SLR:R, bo próbowałem już kiedyś, ale mi nie wychodziło(Oczywiście mam 3D Studio Max 5 + plugin). Nie mogłem wtedy wyexportować działającego modelu, to była pewnie wina z nazwami objektów albo dummy'easmi.
Widziałem, że wstawiłeś pare wozów i chciałbym się od ciebie dowiedzieć jak to zrobić, albo gdybyś mógł dać linka z poradnikami (najlepiej po polsku, bo ang. nie umiem za dobrze), albo najlepiej wytłumaczyć mi z grubsza na jakiej zasadzie działają pliki RPK, class: jak je zrobić .
W tym wypadku najlepiej by było gdybyśmy pogadali na gg, mój numer masz w profilu, ale tutaj tez napisze: "4422865". Najlepiej jak do mnie napiszesz to przedstaw się, bo jak widze wiadomości od nieznajomych ze zdaniem typu "cze" to nie odpisuje.
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
Sadza TuningFiles

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2005 11:28 pm Temat postu: |
|
|
|
spokonapisze i jak ja takiecoswize to też nie odpisuje  _________________