Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
EasY_PL Kursant
|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 8:45 pm Temat postu: Grafika :/ |
|
|
|
Mam mały problem... otóż mam grafike 32mb
ATi Rage Fury Pro 2000 ściągłem tą gre... zainstalowałem... i mam każde auto białe.. wnętrze ma kolor... ale na blacharce to nawet decali nie widać...
myśle.... za dużo detali.... dałem wszystko na min... gra chodzi płynniej ale dalej ass...
Ściągłem sobie PowerStripa.... podciągłem grafike do 64mb (mam 128 ramu więc na płynność już nie liczyłem)
Gra chodzi tak jak chodziła... tylko czasami staje (ozcyszcza grafe z niepotrzebnych tekstur) a auta dalej mam białe... po za tym... auta przeciwników nie mają kół i żadne z aut nie ma kierowcy...
Jest na to jakiś sposób?!
1,3Ghz 128 SDram grafa jak wyżej...
Please Help
PS: Auto mi sie nie rozpiernicza tylko części odchodzą... drzwi sie otwierają... ale żadnych wgniotów :/
Da sie coś z tym zrobić?! |
|
Powrót do góry |
|
|
Unclefucker Weteran

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 8:51 am Temat postu: |
|
|
|
Jestem prawie pewny że twoja karta nie obsługuje żadnych pixel shaderów, i jest zgodna góra z Directx 5-6. Gra chodzi w directx 9 więc powinieneś się cieszyć że się wogóle włączyło. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
TyrexVasim Weteran
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 11:25 am Temat postu: |
|
|
|
powiem tak: masz kompa sprzed pięciu lat i raczej nie pociągniesz długo na sdramie. procek ujdzie, ale reszta to dno |
|
Powrót do góry |
|
|
djpatrol SRK team

Dołączył: 23 Sty 2006 Posty: 708 Skąd: pochodzi Święty Mikołaj?
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 1:41 pm Temat postu: |
|
|
|
mialem tak samo w VC i SA - uaktualnij sterowniki do grafy moze pomoze (tyle ze ja to mialem to na GeForce ale zobacz ) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
EasY_PL Kursant
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 1:51 pm Temat postu: |
|
|
|
A pierwsza częśc gry?! dała by rade?! bo nie znam pierwszej części w ogule... macie jakieś linki EDonkey?! albo jaikies torrenty?!
Mi na tym kompie chodzi UT 2004 na średnich detalach w 45fps'ach...
więc nie gadajcie że to jakiś żęp...
NFSUG 2 też mi śmiga
ale SLR jest dupny bo można bawić sie w silniku... i dla tego gram w to... bo jest najlepsze.... |
|
Powrót do góry |
|
|
Oxej Weteran
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 6:13 pm Temat postu: |
|
|
|
pierwsza część idzie na podobnym silniku (pliki z jedynki i z dwójki są bardzo podobne), więc na wiele niższe wymagania nie licz.
A kompa naprawdę masz z epoki kamienia łupanego i nie wiem jakim cudem UT2k4 chodził tak płynnie.
Nie przeczę, że SLRR ma wysokie wymagania, zdecydowanie wyższe, niż Underground 2, ale wypadkowa wymagań i grywalności zostawia Undergrounda 2 w tyle (wiem, że fani inaczej spoglądają na swoją ulubioną grę, może fani U2 się ze mną nie zgodzą... ale w którym Undergroundzie można było zrobić swap silnika, wyjechać w oponach wyścigowych na ulicę, zderzyć się z radiowozem, poczym stracić nowiuśki silnik na drzewie? hę?) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
EasY_PL Kursant
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 3:15 am Temat postu: |
|
|
|
mój komputer jest magiczny.... a raczej jakieś ruskie sterowniki P i PowerStrip... z grafy którą posiadam robie 64mb na zegarze 162Mhz i jazda
aha.... rozwiązałem jeden problem... dałem w opcjach na "shadow - low" i mam wgniecenia... co do kolorów i pixel shadera.... CHŁOPIE... JA NAWET OpenGL'a nie mam tak że gram w mało gier i przeważnie są to gry na psx'a (ePSXe) ale jak sie za coś zabiore to w końcu dam rade... mam na razie 190,000cr Dokańczam swoją Ishime Enule WRY a potem bede kombinować sobie powoli jak "zadziałać" nitro... ale o tym w osobnym temacie... śmiecić nie bedziemy...  |
|
Powrót do góry |
|
|
EasY_PL Kursant
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 12:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Gra działa bardzo normalnie po wgraniu patcha 2.2.1
Płynniej... i lepiej wygląda nikt o tym nie wspomniał hmm?!  _________________ GOOGLE to twój przyjaciel... |
|
Powrót do góry |
|
|
MSK! Weteran

|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 12:31 pm Temat postu: |
|
|
|
hmmm... a posty umiesz edytować?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Wichur Zawodowiec

|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 2:17 pm Temat postu: |
|
|
|
Unclefucker napisał: | Jestem prawie pewny że twoja karta nie obsługuje żadnych pixel shaderów, i jest zgodna góra z Directx 5-6. Gra chodzi w directx 9 więc powinieneś się cieszyć że się wogóle włączyło. |
co do pixel shaderow to gra nie obsluguje ich... |
|
Powrót do góry |
|
|
Sibu Weteran

|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 5:52 pm Temat postu: |
|
|
|
o ile dobrze pamietam to uruchomilem sl'a na geforce 2 32 mb jak gra wyszła _________________ http://www.9dragons.yoyo.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|