Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
ZioM Specjalista

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 12:57 pm Temat postu: Czy płomienie lecą z rur bo daniu NOS'a ?? |
|
|
|
Dyskutowałem już z wieloma osobami i niedoszedłem do niczego . Chodzi mi o to czy w prawdziwym tiuningowanym samochodzie z instalacją Nitro lecą takie płomienie jak w 2 fast 2 furious  |
|
Powrót do góry |
|
|
Caliber Specjalista

Dołączył: 24 Cze 2004 Posty: 124 Skąd: Big Szczebrzeszyn City
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 1:13 pm Temat postu: Re: Czy płomienie lecą z rur bo daniu NOS'a ?? |
|
|
|
na samej instalacji niee!!Jest dodatkowa instalacja, a dokładniej jest jedna dysza z paliwem (nie wiem dokładnie czy azot, czy benzyna)która doprowadza paliwo do rury wydechowej (nie pamietam dokładnie miejsca) i zapalając tom mieszanke dochodzi do wyszczelenia ogniem.
W autach wrc jest coś podobnego ale jest to rozwiązane w inny sposób i ma inny cel.Chodzi tutaj o pod3manie turbo(opóźnienie zapłonuco powoduje również bardzo znane szczały z rurki )
Jeżeli chcesz wiedzieć wsio dokładnie mogę sie wypytać tak na mur beton co gdzie i jak.Ja wiem tylko takie ogólniki  |
|
Powrót do góry |
|
|
Danielo TuningFiles

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 7:27 pm Temat postu: |
|
|
|
Zgadza sie ale to tez zalezy czym jest napedzany silnik :)widzialem golfa VI zrobionego na 900KM i jemu ogien z rur lecial non stop bez uzywania instalacji podtlenku... np w wyscigach typu Drag silniki sa napedzane alkocholem to normalka ze bedzie lecial ogien pewnie duzo sobie pomysli ze jest to czyste marnotrastwo :)hehe _________________ =NIECH MOC BEDZIE Z WAMI=
nr gg: 4140963 |
|
Powrót do góry |
|
|
Sławek Kursant

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 8:12 pm Temat postu: |
|
|
|
Płomienie to mogą lecieć nawet jak zrobisz zwykłego sejcento z odcięciem zapłonu tak sie dzieje właśnie lub jesli jest nadmiar mocy kumpel ma właśnie tak w Hondzie Civic. |
|
Powrót do góry |
|
|
Caliber Specjalista

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 9:04 pm Temat postu: |
|
|
|
o odcięciu wspomniałem a co do nadmiaru mocy, to jest ten ogieniek,ale słaby w porównaniu do tego, co opisałem powyżej.Choć nie powiem występuje...ale nie tak jak w NFS-ie...
A więc nawiązując do głównego pytania odpowiedź dalej brzmi NIE. |
|
Powrót do góry |
|
|
Caliber Specjalista

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 9:07 pm Temat postu: |
|
|
|
Danielo napisał: | Zgadza sie ale to tez zalezy czym jest napedzany silnik :)widzialem golfa VI zrobionego na 900KM i jemu ogien z rur lecial non stop bez uzywania instalacji podtlenku... np w wyscigach typu Drag silniki sa napedzane alkoholem to normalka ze bedzie lecial ogien pewnie duzo sobie pomysli ze jest to czyste marnotrastwo :)hehe |
Nio uważam że większości tjuningowej braci nie stać na paliwo, którymi napędzane są te monstra...ehh super wymiatacze...A co do tego golfika to czy czasem nie zrobiła go jakaś firma jako democar?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Caliber Specjalista

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 9:10 pm Temat postu: |
|
|
|
A najlepiej będzie jak ZioMie sprecyzujesz pytanie!!Będzie łatwiej dojść o co Ci dokładnie myka  |
|
Powrót do góry |
|
|
Sławek Kursant

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 9:20 pm Temat postu: |
|
|
|
NFS to jest gra a nie żeczywistość nadmiar MOCY to jest właśnie w WRC i nietylko. |
|
Powrót do góry |
|
|
ZioM Specjalista

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2004 11:46 pm Temat postu: |
|
|
|
Zaczełem ten temat dlatego, że jakiś gość na GG odezwał sie do mnie i powiedział, że mu w Street legal 2 NOS niedziała bo mu płomienie z rur nielecą powiedziałem mu żeby sie niespodziwał takich efektów jak w Undergroudzie bo to gra arcade ale gość powiedział że powinny mu lecieć płomienie bo na nosie tak jest. Ja wcześniej wątpiłem w to ale popytałem sie pare kumpli i niektórzy byli na tak a inni na nie i sie zdezorientowałem.
O alcoholach dolewanych do paliwa wiedziałem bo miałem jakiś filmik jak robili takie coś z ciężarówką która dosłownie pluła ogniem. |
|
Powrót do góry |
|
|
ZioM Specjalista

|
Wysłany: Sob Lip 03, 2004 12:17 am Temat postu: |
|
|
|
Dobra temat chyba można już zamknąć ściągnełem pare filmików na których niezauważyłem żadnych płomieni z rur nawet takich małych jak w WRC. |
|
Powrót do góry |
|
|
Danielo TuningFiles

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2004 9:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Tego golfa zrobil prywatny ludek z nimiec poprostu zapaleniec i tyle i jeszcze dodam ze jezdzi nim tylko po torze wyscigowym  _________________ =NIECH MOC BEDZIE Z WAMI=
nr gg: 4140963 |
|
Powrót do góry |
|
|
ZioM Specjalista

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2004 9:34 pm Temat postu: |
|
|
|
Dobra zamykam temat. NOŚ NIELECI Z RUR OT TAK I KONIEC TOPICA  |