Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
crasch
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 6:01 pm Temat postu: Dźwięk silnika problem |
|
|
|
witajcie, to mój pierwszy post na tym forum
Mam nastepujacy problem:
- niektórymi autami (np. golfem) gdy ruszam i jade z 2-3 sekundy rozpedzam sie do ok 50kmh i wrzuca sie kolejny bieg gra sie zawiesza wszystko widac, jest auto wszystko jest OK!! PO prostu wszystko staje (slychac tylko w tle skaczacy dzwiek silnika) na ok. 10-15 sekund po czym gra dziala znow, i jak znow dam gazu znow sie powiesi.
Pomyslalem, ze to cos z dzwiekiem, wszedlem w opcje sounds i tam wylaczylem ENGINE SOUND i problem znikl. Ale trace wtedy dzwiek silnika, jak zrobic bym mial dzwiek silnika i gra sie nie wieszala? Diagnoze mam ale nie wiem jak to naprawic, czy musze wgrac na nowo pliki z sounds/wav/engine (w tym folderze mam 9plików muzycznych wazacych lacznie 740kb) - czegos mi brakuje?
Gre dopiero co aktualizowalem z 2.0.3 do 2.2.1 i mam ten problemik
Aktualizowałem programem slrr_2_0_0-to-2_2_1.exe i wszystko poszlo bez problemu.
Moze pomozecie?
pozdrowienia _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Jedras Kursant
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 6:37 pm Temat postu: |
|
|
|
mam wrazenie ze po prostu brakuje jakiegos pliku wez z innego silnika pliki odglosow i wklej do tego beda niby inne ale powinno dzialac chyba |
|
Powrót do góry |
|
|
dafn Drag Master
Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 1755 Skąd: ...spójrz za siebie... BU!!! =8)...
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 7:02 pm Temat postu: |
|
|
|
pokaz error log |
|
Powrót do góry |
|
|
crasch
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 7:21 pm Temat postu: |
|
|
|
@Jedras - a jak podmienic ten dzwiek?
A co do error, to wlasciwie brak, bo przeciesz zadnego bledu nie mam procz zwisu gry ale pozniej dziala ona dalej tak jak pisalem. Ale prosze:
Kod: | ---
Please Insert the SL2 disk.
---
!JVM::assignmentConversion: typecast failed (I)Ljava.lang.Object; in file "java.util.Vector" at line 277
|
To info, ze mam wlozyc SL2 disc to jeszcze nie mialem cracka - to nie od tego z czym mam problem.
Ale ta java, to nie wiem skąd, chociaż chyba juz wiem - raz przed chwila w garażu gra sama mi sie wylaczyła. Moze powiecie czemu przy okazji?
Jak widac komunikatu o dzwieku zadnego o nie ma.
btw. jak wziasc udzial w nocnym dragu? wlaczylem kariere, w nocy pojechalem na star dragu, wzialem te pierwszą opcje coś na 'P' sie zaczynalo, i potem cos pisalo i mialem wybrac przeciwnika ale jak klikalem na ktoregos z nich nic sie nie dzieje. Hm, nie wiem jak wziasc udzial w tym wyscigu.
licze na dalsze odpowiedzi i z gory dzieki
pozdro  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Unclefucker Weteran

|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 7:24 pm Temat postu: |
|
|
|
Trzeba troche poczekać i nacisnąć enter... dkoładnie po tym jak pojawi sie w lewym donym rogu "Press enter to continue..." albo cos takiego _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
crasch
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 8:06 pm Temat postu: |
|
|
|
Co do tego dragu, to niestety nie pokazuje mi sie bym kliknął dalej, wyglada to tak (po wscisniecu tego slowa na 'p'):
Co mam zrobić?
I co mam zrobic z tym dzwiekiem silników?
Prosze o pomoc.
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Unclefucker Weteran

|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 8:15 pm Temat postu: |
|
|
|
Musisz miec ponad 1000$ bo jak sie bedziesz scigał. A z tym dzwiekiem to ja ci nie pomoge _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
crasch
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 8:18 pm Temat postu: |
|
|
|
Aha, no racja dzieki za odpowiedz
Teraz pozostaje tylko problem z tym dzwiekiem silnika. Moze ktos ma sugestie jak to zrobic? A moze mi ktos podesle swoje pliki z folderu sounds/wav/engine na email crasch@o2.pl badz chociaz sprawdzi jakie pliki tam posiada i ile ich tam jest to bylo by pomocne, bym sie dowiedzial czy czegos brak pozdrowienia _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
crasch
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 9:10 pm Temat postu: |
|
|
|
[edit]
ok dzwieki silnika juz mam, wszysto zrobione
korzystajc z okazji mam Jeszcze jedno skromne pytako.
Czy to normalne, ze auta przeciwnikow jezdzacych po miescie w carrierze sa wysoko polozone? Prawie jak jeepy tzn. jade po miescie w karierze widze kolo podjezdzam by sie poscigac, i patrze, ze koles ma bardzo wysoko polozone auto, moze nie wysoko ale tak jakos dziwnie czy to normalne??
Pozdrowienia i dzieki za odpowiedzi!
crasch _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
mAKU Wariat drogowy

|
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 1:56 pm Temat postu: |
|
|
|
crasch napisał: | [edit]
ok dzwieki silnika juz mam, wszysto zrobione
korzystajc z okazji mam Jeszcze jedno skromne pytako.
Czy to normalne, ze auta przeciwnikow jezdzacych po miescie w carrierze sa wysoko polozone? Prawie jak jeepy tzn. jade po miescie w karierze widze kolo podjezdzam by sie poscigac, i patrze, ze koles ma bardzo wysoko polozone auto, moze nie wysoko ale tak jakos dziwnie czy to normalne??
Pozdrowienia i dzieki za odpowiedzi!
crasch |
to już niestety bug gry i co ciekawsze jak sie go lekko uderzy to powraca do normalnej wysokości xD _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Jedras Kursant
|
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 7:23 pm Temat postu: |
|
|
|
zeby sie scigac nei musisz miec 1000$ tylko odpowiednio prestizu a na poczatku mozesz sie scigac o samochod |
|
Powrót do góry |
|
|
Unclefucker Weteran

|
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 8:17 pm Temat postu: |
|
|
|
Jedras napisał: | zeby sie scigac nei musisz miec 1000$ tylko odpowiednio prestizu a na poczatku mozesz sie scigac o samochod |
A jak przegra to czym mu zapłaci? Może rowerem? A pozatym w patchu 2.2.1 nie mozna sie scigac o samochod (słyszalem chyba gdzies ze jak jestes z czerwonego klubu pierwszy to mozna ale ja sie nigdy tak nie scigalem) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
dafn Drag Master
|
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 8:24 pm Temat postu: |
|
|
|
jest w czerwonym garazu wyscig chyba 3 razy o pink slip |
|
Powrót do góry |
|
|
crasch
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 1:33 pm Temat postu: |
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi, jeżeli ten wysokie nadwozia to normalka to juz nie mam o co pytać
Wieszanie sie gry było spowodowane tym, że posiadałem RIPa (nie kompletną gre, pousuwane dzwieki, muzyka - by gra mniej wazyla) wczoraj zaltwilem kompletną i zainstalowalem patcha 2.2.1 i problem znikł, gra sie nie wiesza, ani sama mi sie nie wylaczyła (jak to raz mialem z wersja zripowaną ) wszystko smiga jak nalezy.
Dzieki za odpowiedzi, temacik do zamkniecia
 |
|
Powrót do góry |
|
|
dafn Drag Master
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 8:16 pm Temat postu: |
|
|
|
po - pysiak - blokujecie? :/ odblokowany |
|
Powrót do góry |
|
|