Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Arctos Kierowca

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 2:24 pm Temat postu: Jak normalnie z Zm expnonć do Max 5 by wszystko wyexpiło. |
|
|
|
A teraz po polsku. Ja modeluje w Zmodelerze bo jest łatwiejszy w obsłudze i nie ma zbednych opcji. Nie mam czasu na nauke klawiszologi w Maxie. I tu pytanko. Zrobłem se felge w Zm i zapisałem w formacie 3ds i pużniej Maxem 5 to importoweałem ale mi tylko wyświetliło środek felgi bez obręczy. Trochę sie już wkur**am bo kombinowałem i nic. Między innymi programami normalnie bez problemu modele se przerzucam i tylko ten MAX cos odpie**ala. Ktoś może mi pomóc ??
P.S. Jak już był taki temat to sory ale za badzo wku**iony jestem by szukać. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
tob01 Wariat drogowy

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 2:36 pm Temat postu: |
|
|
|
wiem ze musisz zescalowac (tzn polaczyc w ZM wszystkie części) Ja ci nie powiem jak to zrobic bo nie wiem... Jak umiesz to zrob napewno pomoze a jak nie to ci pomoze MONSTEROS napewno |
|
Powrót do góry |
|
|
Arctos Kierowca

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 2:51 pm Temat postu: |
|
|
|
to jest pikuś 3s roboty . Ale jak impnołem se SCX do Zm to obręcz i środek było jako 2 detale.
Po otworzeniu w Zm pliku rim_<nazwa>.scx (a w środku tego pliku:
Obręcz miała nazwę rim_<nazwa>.scx
Środek miał nazwę rim_<nazwa>.scx+)
No ale oki Thx za pomoc. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Sadza TuningFiles

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 4:25 pm Temat postu: |
|
|
|
pozmieniaj tylko nazwy i tyle zeby ich nie skracał i siępojawią... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
Arctos Kierowca

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 7:23 pm Temat postu: |
|
|
|
No ja zescaliłem i jest god a w MAXie se detacznołem i oki jest dałem texturki i wszystko spowrotem w jedna całość.
A jak powinna wyglądać felag by ją można był zacząć skryptować czyli co powinno się znajdować w ewnatrz plku scx. A konkretnie tak jak było czyli obręcz jedno a środek to drugie czy razem tez może być ?? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
|
tob01 Wariat drogowy

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 7:45 pm Temat postu: |
|
|
|
to jest obojetne czy polaczone czy nie... to co wyeksportujesz to bedziesz mial jako jedno w grze |
|
Powrót do góry |
|
|
|